ایده پردازی

داستان از کجا شروع شد؟

بیش از ۳۵ پیشنهاد جذاب برای باشگاه هواداری فوتبال

سلام!

سعید یکی از دوستان قدیمی دوران کارشناسی من هست. پسری فعال، کارآفرین، پر انرژی و خواننده‌ای خوش صداست. بعد از دوران کارشناسی، صرفاً در شبکه‌های اجتماعی احوال پرس همدیگه بودیم. یه روز یک پیام نامربوطی و نامناسبی در کانال تلگرامش درج شد. من متوجه شدم مشکلی پیش اومده و سریع در خصوصی بهش پیام دادم که کانالش رو بررسی کنه. سعید هم سریع متوجه شد و پیام رو حذف کرد. این موضوع بابی شد تا قرار ملاقاتی بذاریم و همدیگه رو بعد از ۱۰ سال ببینیم.

جمعه عصری بود که در یکی از کافی شاپ‌های تهران قرار گذاشتیم و همدیگه رو بعد از ۱۰ سال دیدیم. در مورد موضوعاتی مختلفی صحبت کردیم. یکی از نیازهای سعید ایده و پیشنهاد در مورد باشگاه هواداری تیم‌های فوتبال بود تا بتونن اپلیکیشن‌شون که برای یک باشگاه خاص بود رو تقویت کنند.

به نظرم رسید چقدر خوبه این پیشنهادات رو اینجا با شما به اشتراک بگذارم. من هر زمان که پیشنهاد دیگری به ذهنم برسد، اینجا قرار میدم. بنابراین تعداد پیشنهادها فراتر از ۳۵ خواهد شد. بیائیم در بخش دیدگاه‌ها در مورد این پیشنهادها صحبت کنیم و هم بهبودش بدیم و هم کاملش کنیم. پایه اید؟ پس در بخش دیدگاه‌ها منتظر نظرات ارزشمندتون هستم. پیشنهاداتی که در ادامه باهم بررسی می‌کنیم، ویژه اپلیکیشنی که برای هوادارن یک باشگاه خاص مثلاً چادرملو اردکان آماده شده است.

بیش از ۳۵ پیشنهاد برای باشگاه هواداری فوتبال

برای اینکه پیشنهاد‌ها کاربردی و مفهوم باشند، آن‌ها رو براساس مخاطب هدف دسته‌بندی کردم. برخی پیشنهادها ممکن است که در دسته‌های مختلف تکرار شود اما از جنبه‌ای دیگر به آن‌ها نگاه شده است. این پیشنهاد‌ها برای اپلیکشنی است که به صورت متمرکز برای یک باشگاه پیاده‌سازی می‌شود (مثلاً باشگاه چادرملو اردکان، باشگاه نساجی مازندران، باشگاه گل گهر سیرجان و …).

ویژه هواداران

۱- پخش زنده بازی‌ها: در اپلیکیشن، بخشی برای پخش زنده بازی‌ها وجود داشته باشد. اولویت با بازی‌های تیم‌های محبوب و مورد نظر است اما اگر زیرساخت فرآهم باشد، می‌توان پخش زنده همه بازی‌ها را پوشش داد.

۲- گزارش‌گری متفاوت و فان: می‌دانیم که گزارش‌گر و گزارش بازی خیلی در مهیّج کردن بازی تاثیر دارد. اگر اپلیکیشن مخصوص باشگاه محلی است (مانند چادرملو اردکان، نساجی مازندران، گل گهر سیرجان و …) می‌توان گزارش بازی را با لهجه و اصطلاحات خاص و فان ارائه داد. به عنوان مثال گزارش‌های آقای عباس قانع را بررسی فرمایید.

۳- اخبار و رویدادها: هواداران بتوانند مصاحبه‌ها، تحلیل‌ها و تازه‌ترین اخبار باشگاه را در سریع‌ترین زمان از این اپلیکشن بخوانند. همچنین این قابلیت وجود داشته باشد که اخبار و رویدادهای سایر باشگاه‌ها نیز پوشش داده شود (به کمک ربات‌های خزشگر).

۴- آمار و اطلاعات تیم: اول اینکه بتوانیم آمار و اطلاعات کلی مانند آمار بازی‌های جدول لیگ، برنامه ریزی‌ها و غیره رو نمایش بدیم. همچنین متناسب با این آمار، سناریوهای محتملی طراحی شده باشد که برای بازی‌های پیشرو تخمین رتبه بزند. کاربر بتواند این‌کار را برای سایر تیم یا باشگاه‌ها نیز انجام دهد. مثلاً چه اتفاق یا سناریویی پیش بیاد، تیم مورد نظر قهرمان می‌شود؟

۵- امتیاز بندی و رتبه‌بندی هواداران: یک واحد رتبه‌بندی باید تعریف کنیم، مثلاً الماس. الماس بیانگر امتیازهایی است که کاربر در طی فعالیت در اپلیکشن دریافت می‌کند. فعالیت‌هایی مانند مدت حضور وی در اپلیکیشن، شرکت در نظرسنجی‌ها، پیش‌بینی‌ها و غیره. در ادامه کاربر می‌تواند از الماس‌های خود برای کاربردهای مختلف استفاده کند.

۶- کارت هواداری دیجیتال: این قابلیت یکی از مهم‌ترین قابلیت‌های اپلیکیشن است. هواداران با این کارت و امتیازهایی که داخل اپلیکیشن می‌گیرند، می‌توانند در خرید بلیط تخفیف بگیرند و اولویت داشته باشند، در رویدادهای ویژه شرکت کنند، در فروشگاه‌ها فیزیکی و مجازی تخفیف داشته باشند و کلی قابلیت جذاب دیگر که حسابی این کارت را جذاب می‌کند.

۷- پیش‌بینی بازی‌ها و نظرسنجی‌ها: هواداران از این قابلیت می‌توانند بازی‌های تیم محبوب خود را پیش‌بینی کنند. این پیش‌بینی رایگان بوده و در صورت درست بودن پیش‌بینی، الماس (نمادی از امتیاز کاربر که در ادامه می‌تواند آن‌ها را خرج کند) دریافت می‌کند. همچنین می‌توان نظرسنجی‌های متنوع با اهداف مشخص برگزار نمود و هوادار یا کاربر با شرکت در این نظرسنجی‌ها می‌‌تواند الماس دریافت کند.

۸- خریدن بلیط بازی‌ها: هواداران از طریق اپلیکیشن بتوانند بلیط بازی مورد نظرشان را تهیه کنند. برای جذابیت و استقبال کاربران از تهیه بلیط از طریق این اپلیکیشن و رقابت با سکوهای دیگر فروش بلیط می‌توان مشوِّق‌هایی مانند تخفیف خوب (متناسب با الماس‌ها)، جایگاه وی در ورزشگاه و غیره تعریف نمود. همچنین می‌توان محتواهای ویژه به واسطه بلیط به هوادار نمایش داده شود (مثلاً پشت بلیط بارکدی باشد هوادار اسکن کند یا لینکی برای وی پیامک شود یا روشی دیگر). منظورم از محتوای ویژه، پیام بازیکنان یا پشت صحنه یا از این دست محتواها هست که سخت پیدا می‌شود.

۹- چت بات تعاملی هوشمند: این قابلیت اپلیکیشن، یک چت بات تعاملی مبتنی بر هوش مصنوعی است که می‌تواند در حوزه فوتبال با هوادار صحبت کند. دقیقاً شبیه به چت جی پی تی و امثال آن.

۱۰-  داستان گویی هواداران: هواداران بتوانند از خاطرات مشترک خودشون با تیم یا بازی‌ها تعریف کنند و هواداران دیگر به این داستان‌ها امتیاز اعطا کنند و در بخش نظرات، در داستان شرکت داشته باشند.

۱۱- شرکت در رویدادهای هواداری: رویدادهای هواداری، رویدادهایی هستند که توسط باشگاه یا مدیران اپلیکیشن برگزار می‌گردد که در این جلسات بازیکنان تیم‌ها حضور دارند. این رویدادها می‌تواند به صورت دورهمی باشد که هواداران با بازیکنان محبوبشان بتوانند ملاقات داشته باشند (هر جلسه با ظرفیت محدود). همچنین می‌توان رویدادی برگزار کرد که تیمی از هواداران با تیم باشگاه مسابقات دوستانه برگزار نماید.

۱۲- پخش زنده از ورزشگاه خانگی تیم: این بخش با مورد پخش زنده بازی متفاوت است. در این پخش زنده، ویدیوهای تمرین‌ها، گرم کردن‌ها و پشت صحنه‌های تیم باشگاه نمایش داده می‌شود.

۱۳- ارائه تحلیل‌های پیشرفته بازی: هواداران بتوانند در قابلیتی از اپلیکیشن تحلیل‌های پیشرفته بازی‌های تیم باشگاه رو ارائه بدهند، مثلاً تحلیل حرکت بازیکنان در زمین، نمودارهای تاکتیکی، نقاط ضعف و قوت حریفان و غیره.

۱۴- پروفایل عمومی هوادار: هر کاربر بتواند برای خود یک پروفایل طراحی کند که عمومی باشد و هواداران دیگر بتوانند پروفایل کاربر را مشاهده کنند. البته یکسری آمارها هم جهت ایجاد رقابت بین هواداران خوبه که نمایش داده بشه مثل، تعداد بلیط‌های خریداری شده، پیش‌بینی‌های کاربر و نتیجه پیش‌بینی‌های وی، تعداد الماس‌ها، رتبه هوادار و غیره.

۱۵- شبکه اجتماعی اختصاصی: اپلیکیشن دارای یک شبکه اجتماعی اختصاصی به خود باشد که هوادار بتواند در آن فعالیت کند. این شبکه اجتماعی می‌تواند تلفیقی از اینستاگرام، توییتر و تلگرام باشد. بدین صورت که مثلاً ایجاد کانال را از تلگرام الگو بگیرد، بخش توییت داشته باشد که از توییتر (ایکس) الگو بگیرد و بخش مدیا نیز از اینستاگرام. سپس هوادار بتواند هواداران دیگر یا بازیکنان را فالو کند. شاید بتوان این شبکه اجتماعی را با شبکه‌های اجتماعی بیرونی کاربر نیز متصل نمود. مثلاً کاربر آی دی توییتر خود را به اپلیکیشن می‌دهد، سپس هر موقع در توییتر، توتییتی زد، در اپلیکیشن نیز به صورت خودکار منتشر شود.

۱۶- خرید از فروشگاه اپلیکیشن: در فروشگاه اپلیکیشن، محصولات باشگاه مانند لوازم ورزشی اختصاصی باشگاه، سررسید باشگاه و غیره وجود دارند. کاربر یا هوادار می‌تواند این محصولات یا محصولات سایر باشگاه‌ها را مشاهده و تهیه نماید.

۱۷- سفارش محصولات اختصاصی: هوادار می‌تواند در فروشگاه اپلیکیشن، محصولات اختصاصی و سفارشی سازی شده را سفارش دهد. مثلاً پیراهن بازیکن محبوب با امضا و درج نام وی روی آن.

۱۸- عکس با بازیکن: امکان عکاسی مجازی با بازیکنان تیم را برای هواداران فرآهم کنیم. منظورم از عکاسی مجازی اینه که هوادار یا کاربر یک عکس از خودرا به اپلیکیشن می‌هد و عکس درخواستی را توصیف می‌کند (مثلاً چطوری در کنار بازیکن محبوبش قرار گیرد). این عکس آماده و هم الکترونیک و هم چاپی ارسال می‌شود.

۱۹- شرکت در مسابقات آنلاین فوتبالی: مثلاً هواداران از تکنیک‌ها و کارهای خفن فوتبالی کلیپ بفرستند و پس از داوری جایزه‌ای به بهترین‌ها و الماس به شرکت کنندگان اعطا گردد. جایزه می‌تونه نقدی، یا معنوی باشه یعنی مثلاً یک جلسه با بازیکن محبوب.

۲۰- تور مجازی ورزشگاه‌ها و باشگاه: باید برای هر ورزشگاه یک یا چند تور مجازی آماده و در اپلیکیشن قرار دهیم. (منطورم از تور مجازی چیزی شبیه به نقشه ۱۶۰ درجه گوگل هست). همچنین می‌توان از بخش‌های مختلف باشگاه مثل رختکن، جایگاه ویژه و … تور مجازی تهیه کنیم.

۲۱-  آموزش دیدن فوتبال: هواداران می‌توانند به صورت آنلاین و از طریق اپلیکیشن، فوتبال را از طریق ویدیوها و نکات فوتبالی توسط بازیکنان و مربیان تیم آموزش ببینند. البته جلسات حضوری هم قابل برنامه‌ریزی است.

۲۲- دریافت بازخورد و راهنمایی از مربیان: هواداران می‌توانند از تمرینات خودشون، از استعدادهای خودشون فیلم بگیرند و از طریق اپلیکیشن به دست مربیان و بازیکنان تیم برسانند و بازخورد مربی یا بازیکن را داشته باشند. استعدادهای خوبی قابل کشف هستند.

۲۳- اطلاع از حواشی!: حواشی همیشه برای هواداران جذابه. بنابراین خوبه بخشی داشته باشیم که ویدیوهای پشت صحنه مثل پشت صحنه تمرینات، جلسات تیم، سفرهای خارج از خانه و حواشی رو قرار بدیم.

۲۴- هواداران کودک و نوجوانان: بخشی برای جذب کودکان و نوجوانان داشته باشیم شامل بازی‌های کوچک آموزشی درباره فوتبال، نقاشی شخصیت‌های تیم، داستان‌های کوتاه مرتبط با بازیکنان و غیره.

۲۵- اطلاع رسانی فوری: قابلیتی در اپلیکیشن تعبیه شود که موارد دلخواه کاربر به صورت لحظه‌ای به وی اطلاع داده شود. مثلاً گل زدن یا خوردن نوتیف بیاد در واقع کاربر با انتخاب هر اتفاق در بازی بتونه نوتیف بگیره. خیلی از هواداران وقت ندارند که کل بازی رو ببینند.

۲۶- سیستم اسپانسری هوادار: به این صورت است که هوادار برای تجربه‌ای خاص یا دریافت هدیه‌ای ویژه از بازیکن محبوب با ذکر نام خودش، از طریق اپلیکیشن اسپانسر تیم می‌گردد و هزینه‌ای را پرداخت می‌کند.

۲۷- محیط ورزشگاه در موبایل: این قابلیت امکان شنیدن صدای محیط ورزشگاه در روزهای بازی  را برای هواداران فرآهم می‌کند تا بتوانند حس حضور در استادیوم رو داشته باشند.

۲۸- شبکه از ورزشگاه‌ها و امکانات محلی: هواداران از طریق اپلیکیشن به نقشه‌ای دسترسی دارند که در آنورزشگاه زمین‌های بازی، مکان‌های تفریحی فوتبالی در شهرها مشخص شده است و روی نقشه می‌توانند موارد جغرافیایی، مسیریابی و غیره را داشته باشند.

۲۹- چالش های خیابانی و محله ای: بخشی در اپلیکیشن طراحی کنیم که هواداران مثلا از حرکت‌های تکنیکی و خیابانی خودشون کلیپ بگیرند و آپلود کنند. در این بخش بهترین ها رو نمایش دهیم و بر اساس تعداد ویو، الماس بدیم.

ویژه باشگاه و مدیران اپلیکیشن

۳۰- همکاری با کسب و کارها: می‌توانیم با این بستر با کسب و کارهای محلی صحبت کنیم که کارت هواداری دیجیتال را به رسمیت بشناسند و هر کسی این کارت را داشت بتواند از تخفیف‌های فروشگاه (آنلاین/فیزیکی) استفاده نماید.فروشگاه و کسب کارهای محلی مثل لوازم ورزشی، باشگاه‌های ورزشی، استخرها، کافی شاپ‌ها، رستوران‌ها و غیره.

۳۱- مدیریت فن کلوپ ها: بخشی را در اپلیکیشن طراحی کنیم که فن کلوپ هایی که به صورت رسمی و غیررسمی فعالیت می‌کنند، جذب اپلیکیشن شوند و منفعت بدست آورند. مثلاً فعالیت در شبکه اجتماعی اپلیکیشن با دسترسی ویژه یا اقدامی دیگر.

۳۲-باشگاه خیریه: در اپلیکیشن بخشی به نام خیریه وجود داشته باشد که فعالیت‌های خیریه و مسئولیت‌های اجتماعی باشگاه نمایش داده شود. همچنین هواداران هم بتوانند شرکت کنند.

۳۳- تحلیل دیتا: با فعالیت هواداران در اپلیکیشن، می‌توان از ترجیحات هواداران، عملکرد بازیکنان از نگاه هواداران و غیره آگاه شد. همچنین کمپین‌های تبلیغاتی و بازاریابی هدفمند برگزار نمود. دنیای دیتا بسیار بزرگ و کاربردی است. دیتا امروزه ارزشمندترین دارایی سازمان‌هاست.

۳۴- رصد شبکه‌های اجتماعی: با طراحی و پیاده‌سازی ربات‌هایی، می‌توان تمام اخبار، رویدادها و نظر کاربران را رصد، جمع‌آوری و تحلیل نمود. منظور بنده از شبکه‌های اجتماعی، تنها شبکه اجتماعی موجود در اپلیکیشن نیست، بلکه علاوه بر شبکه اجتماعی موجود در اپلیکیشن، بتوانیم دیتای اپلیکیشن‌های دیگر مانند تلگرام، اینستاگرام، توییتر و غیره را جمع‌آوری نماییم و در قالب داشبوردی به مدیران و تصمیم گیران باشگاه نمایش دهیم.

۳۵- انتشار متمرکز: قابلیتی در اپلیکیشن را در اختیار روابط عمومی باشگاه قرار دهیم که اخبار، اطلاع‌رسانی‌ها، رویدادها و … را در اپلیکیشن منتشر کند و اپلیکیشن این موارد را در مکان‌های تعریف شده، درج کند. مثلاً روابط عمومی باشگاه خبری را منتشر می‌کند، اپلیکیشن به صورت خودکار، این خبر را در سایت رسمی و تمام شبکه‌های اجتماعی باشگاه منتشر می‌کند. در واقع روابط عمومی با یک بستر تعامل دارد و نیاز نیست در چندین بستر یک مطلب را منتشر نماید.

سایر امکانات

۳۶- پروفایل‌ها: در شبکه اجتماعی طراحی شده در اپلیکیشن، برای بخش‌های مختلف پروفایل  تحلیلی طراحی کنیم. پروفایل‌ها شامل:

  • پروفایل باشگاه‌ها، شامل ویدیوها و عکس‌های جدید و قدیمی و موارد این‌چنینی
  • پروفایل بازیکنان شامل معرفی، آمار بازیکن، بیوگرافی و افتخاراتش به همراه سوابق، کلاً هرچیزی که بهش مربوطه، مصاحبه، کلیپ صحنه های بازیش و غیره.

۳۷- واقعیت افزوده یا AR: با استفاده از قابلیت واقعیت افزوده کارهای قشنگ و بزرگی می‌توان انجام داد. مثلاً کاربر یک بازیکن را متناسب با توصیفی که می‌کند در منزل ظاهر کند و باهاش عکس بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *